English version

THE MAIN ALTERATIONS TO THE NEW STADIUM
 

Philippe-Chatrier Court
Philippe-Chatrier Court will be fitted with a retractable roof which can be closed in around 15 minutes, to guarantee continuity of matches regardless of the weather, and to allow night sessions to be played. Centre Court will thus remain an outdoor arena bathed in sunlight, and it will also be modified to improve the comfort levels of the various users.

The Court des Serres
To replace the current No.1 Court, a new court with almost 5,000 seats will be built in the south-east sector of the Jardin des Serres d’Auteuil. The Court des Serres will be semi-sunken and surrounded by four greenhouses which will contain flora from four different continents. The Allée des Serres will link the new court to the historic site and provide an area for spectators to relax and stroll.

The Place des Mousquetaires
The new Place des Mousquetaires will be adapted to form a vast esplanade of greenery occupying over a hectare in the heart of the stadium and designed as an area for rest and relaxation. It will give spectators a chance to catch their breath for a while and also make it easier for them to get around the stadium. Outside tournament configuration it will also be open to the general public.

Tournament organisation building and Roland- Garros Village
The former building will be set up right next to Centre Court and include new public relations and reception areas (hanging gardens, panoramic terrace, Roland-Garros Village) as well as buildings and facilities dedicated to the sporting and logistical organisation of the event.

The Fonds des Princes
This area will be modernised and adapted to become a competition area which includes a sunken 2,200-seater court and other outside courts with permanent concrete stands. The Fonds des Princes will have improved accessibility courtesy of a wide landscaped walkway.